Ook in het museum zit Marvin Overbeeke met zijn verzameling fossielen. 

Mijn verzameling omvat naast fossielen ook mineralen en biologische items van over de gehele wereld. Tezamen geeft dit een beeld van hoe de wereld is begonnen, gevormd, tot leven gekomen en uiteindelijk geworden tot wat deze nu is.

De collectie begint met een vitrine vol met mooie en glimmende gesteenten en mineralen die over de gehele wereld zijn verzameld. Van ons eigen landje tot IJsland, zuid-Amerika en Australië. 

De hoofdcollectie start met een aantal van de oudste dieren die zo'n 500 miljoen jaar geleden in onze oceanen rondzwommen en een volledige sectie die is geweid aan reptielen en pootafdrukken van reptielen van voor het Dinosaurus-tijdperk uit ons eigen kikkerlandje. Nadien gaat de verzameling over naar fossielen uit het Mesozoïcum, het tijdperk van de grootste dieren die ooit op het land leefden en hun in zee en de lucht levende leeftijdsgenoten, waarin er zelfs een aantal echte Dinosaurus fossielen te bewonderen zijn waaronder een eierschaal van een Sauropode (langnekdino). Naast echte fossielen zijn er ook een aantal prachtige replica's te bewonderen waaronder het volledige skelet van een Apatosaurus en de schedel van een Triceratops. We gaan verder naar een tijd waarin de zoogdieren heersten waarbij er een volledige sectie van de verzameling is gewijd aan de fossielen die te vinden zijn aan onze eigen Zeeuwse kust (Cadzand en Kaloot) waarin naast haaientanden nog veel meer wonderlijks te zien is. De reis door de tijd gaat verder naar een aantal biologische items zoals de schedel van een Australische zoutwaterkrokodil en het ei van een struisvogel. Op het einde gaan we nog een klein stukje terug naar een van de topstukken van de verzameling: een geweldig gepreserveerde onderkaak van een wolharige mammoet welke op 14-jarige leeftijd is omgekomen en er daarmee voor zorgde dat zijn fossiel in mijn verzameling terecht kon komen.

Benieuwd naar mijn mini-natuurhistorische museum? Kom gerust eens een kijkje nemen. Ik leg met alle plezier uit wat k verder nog allemaal in de collectie heb zitten waarbij ik jullie een begeleide reis door de tijd aanbied. Uiteraard kunt u ook zelf eens op het gemakje rondsnuffelen naar al het moois dat de wereld ooit heeft nagelaten en in mijn collectie terecht is gekomen.

Hebt u zelf nog fossielen, mineralen en/of andere stenen in uw kast of zolder liggen neem ze dan gerust mee dan kan ik deze voor u determineren, ik hoor daarnaast graag uw verhaal over hoe het uw collectie terecht is gekomen.

TOP