Gerben DijkstraBrandweer in het Museum SluiskilIn de grote zaal (Louisapolderzaal) van het Museum Sluiskil vindt u een uitgebreide collectie van brandweerspullen. Deze collectie is van Gerben Dijkstra, die  zijn collectie vol trots laat zien aan alle bezoekers van het museum.

Gerben is opgegroeid met de brandweer, zowel zijn vader als zijn opa waren brandweerman.  Zodra Gerben oud genoeg was werd hij vrijwilliger bij Brandweer Sluiskil, nu al meer dan 30 jaar geleden. Hier bleef hij niet bij. Heel snel begon Gerben om alles wat met de brandweer te maken heeft te verzamelen. En dit gaat tot op het dag van vandaag gewoon door. Het huis waar Gerben woont werd steeds meer een museum, waar hij samen met zijn gezin woonde.  In de woonkamer een kast met ruim 500 miniaturen, de zolder vol dozen en een complete slaapkamer vol met de gekste dingen op brandweergebied.  Zelfs in de tuin staan brandweerspullen.

Toen het museum in Sluiskil van start ging , was Gerben dan ook verheugd om een zaal in het Museum Sluiskil te kunnen inrichten met  allerlei "brandweerspullen" die hij in de loop van de jaren heeft verzameld en zo de bezoekers en kijkje te geven in de historie en de ontwikkeling van de brandweer. Klik hier voor meer foto's.

TOP